VIDEO SAMPLE

vineri, 11 aprilie 2008

Harta lumii din insule - construita in Dubai


In largul coastelor din Golful Persic ale Emiratelor Arabe Unite, o companie de stat construieste un adevarat paradis pentru cei cu dare de mana. Trei insule in forma de palmier, dintre care una inconjurata de mai multe insule mai mici alcatuind un poem arab si un alt grup de insule inchipuind harta lumii - acesta este proiectul desprins parca din o mie si una de nopti. Dubai, unul dintre cele sapte state semiautonome ale Emiratelor, a demarat acest ambitios proiect pentru a-I servi drept polita de asigurare si sa atraga investitiile straine pentru vremurile cand rezervele de petrol, nu foarte mari, se vor fi terminat. Autoritatile statului sunt gata sa investeasca exact cat va fi nevoie - si suma poate depasi 20 de miliarde de dolari - pentru a duce la bun sfarsit lucrarile. Totul este proiectat si construit meticulos - fiecare insula va dispune de vile, de servicii complete, de plaje cu nisip alb (si numai cel de-al patrulea grup, care imita globul pamantesc, numara 300 de insule). O insula va fi transformata in teren de golf, alta in safari african, pentru ca viitorii rezidenti sa nu duca lipsa de distractii. Primele insule vor fi date in folosinta nu mai departe de anul viitor. In insula-palmier, cea mai importanta, va fi ridicat un hotel de 400 de milioane de dolari. Munca uriasa implica aducerea in largul marii a 1, 65 miliarde de metri cubi de nisip si 87 de milioane de tone de piatra, insa, in felul acesta, plajele statului vor fi extinse de la 60 de km, cat sunt in prezent, la 1.200 de km! Insulele de poveste au atras deja oameni de afaceri si celebritati - printre care si David Beckham - care si-au cumparat in avans proprietatea. Singura problema pe care o intampina compania care a demarat proiectul este opozitia ecologistilor, care sustin ca a fost distrus singurul recif de corali din zona Dubaiului, laolalta cu habitatul testoaselor. De asemenea, curentii naturali au fost redirectionati si apele, candva limpezi precum cristalul, au fost tulburate, avertizeaza directorul Fundatiei pentru viata salbatica, Frederic Launay. Pentru a linisti temerile ecologistilor, directorul Nakheem, Sultan bin Sulayem, a promis ca va utiliza o tehnica revolutionara - plasarea de placute cu sarcina electrica sub apa - pentru a stimula cresterea coralilor. Nisipul, ridicat de pe fundul marii de constructie, se va aseza in cele din urma redand apelor limpezimea. De asemenea, ramasitele a doua avioane si a sapte barci au fost aruncate pe fundul marii pentru a atrage viata marina si a crea parcuri tematice. "Locul perfect pentru a lasa lumea in urma", indeamna initiatorii pe site-ul companiei Nakheel.

Niciun comentariu:

Insula Palmier, singura insula artificiala din lume

Burj al Arab

Burj al Arab

Burj al Arab

Burj al Arab este o exceptie in lumea hotelurilor de lux. Costul constructiei nu a fost niciodata facut public. Cel mai scump apartament, cel regal, costa 28.000 USD/noapte. Pe timpul noptii, iluminarea exterioara se schimba la fiecare 30 minute, oferind un spectacol impresionant.
   Hotelul nu are zona de receptie la parter. Fiecare oaspete este intampinat de un director si condus sa completeze documentele de cazare, intr-un birou privat.
    Inainte sa intrati in apartament, toate luminile vor fi aprinse, de la tabloul de comanda al etajului, ca o urare de bun venit.
    Imediat dupa intrarea in apartament, primele informatii vor fi despre functionarea aparaturii si iluminarii sofisticate din apartament.Cel mai mic apartament are 170 mp.
    Localizare: pe mare, construit direct pe fundul Golfului Persic, dominand coasta orasului cu inaltimea sa impresionanta, 321 m.
      Facilitati camere: AC, birou complet cu laptop, acces internet, fax, imprimanta & copiator, TV cu plasma, satelit, DVD, seif, jacuzii, spa, mini bar, uscator de par. Accesul in suitele de mare lux se face la receptii private, situate la nivelului fiecarui etaj..
     Facilitati hotel: 202 apartamente duplex, 8 restaurante (Al Mahara, Al Muntaha – la 200m inaltime deasupra Golfului Arab, oferind o priveliste superba asupra insulelor), baruri, piscina, teren de tenis, rent-a-car, limuzina, transfer cu elicopterul, centru de afaceri, sala de conferinta, sala de bal la etajul 27, club de sanatate, magazinde de lux, parfumerie, salon de infrumusetare. Platile pentru cheltuielile din timpul sejurului se fac cu credit card (cu limite de credit foarte mari)